Top 7: Книги, които искам да прочета до края на лятото



Усещам, че блогът ми се нуждае от малко цвят в постоянната поредица от ревюта, затова реших да разнообразя с този книжен таг. В него ще представя топ 7 на книгите, с които най-много искам да се запозная до края на лятото, преди да започне новата учебна година. С някои от заглавията съм се сдобила отдавна и чакат реда си от доста време, а други притежавам отскоро, но ме изкушават от рафта. 

1.      „Изгубени завинаги” от Сюзан Бет Пфефър
                                        

След като прочетох първа книга от апокалиптичната поредица на Сюзан Бет Пфефър, определено се нуждаех от четиво за разпускане, защото книгата беше доста тежка, но изгарям от любопитство да разбера какво се случва в продължението и дали събитията се развиват паралелно или след действието в „Живота, какъвто го познавахме”. Освен това, в „Изгубени завинаги” ме очаква нещо много интересно, на което от отдавна не съм попадала – главен герой момче.

2.      „Правилата на привличането” и „Верижна реакция” от Симон Елкелес

Реших да обединя двете продължения на „Перфектна химия” в една точка, всяко от които проследява историята на един от по-малките братя Фуентес и ме примамват от рафта с приятен, лесен за поглъщане и ненатрапчив стил на писане, както и съвсем различен сюжет от първа книга. Нямам търпение да се запозная и с главните женски персонажи в книжките – Киара и Ники.

3.      „Крадецът на книги” от Маркъс Зюсак


            Може би „гвоздеят в програмата” на списъка ми с книги за четене –                 непрекъснато виждам „Крадецът на книги” в категория „доказано добри книги” на книжарници Хеликон и съм чувала безброй добри мнения за книгата, затова копнея да се докосна до затрогващата история на малката Лизел, развиваща се на смутния фон на Втората световна война. Бях започнала книгата отдавна, но ми се стори твърде тежка и я оставих, затова сега мисля, че й е дошло времето.

4.      „Светлината, която не виждаме” от Антъни Доер


Поредната книга, за която съм чувала единствено и само хвалебствени отзиви – „Светлината, която не виждаме” дори е носител на наградата „Пулицър” и се слави с поетичен и красив стил на писане. Очаквам да не е леко четиво, предвид това, че също като предишната книга в списъка ми се развива на фона на войната и става въпрос за любов между немско момче и сляпо момиче от окупираната Франция. 

5.      „Ванго: том I” и „Ванго: том II” от Тимоте дьо Фомбел


Две книжки, които отдавна ме чакат на рафта и за които дори не разполагам с блогърски мнения – романите преплитат исторически, криминален и мистериозен елемент, чувала съм, че се четат изключително бързо и увлекателно, а анотацията звучи достатъчно интересно, за да ги включа в списъка си за четене до края на лятото. 

6.      „Писма до мъртвите с любов” от Ава Дилийра 


На това малко бижу с невероятна корица отдавна съм хвърлила око, а напоследък започнах да чувам и прекрасни отзиви за нея. Книгата е авторски дебют за Ава Дилийра, но от всички мнения, които прочетох, си направих извода, че е изключително трогателна и докосваща душата – искрено се надявам да не ме разочарова! Още повече ме привлече фактът, че главната героиня пише до известни и реално съществували личности и ще ми бъде интересно да видя нейната гледна точка. 

7.      „Град на изгубени души” от Касандра Клеър


И тъй като списъкът ми не може да мине без всепризнатата майсторка на urban fantasy стила, няма как да не включа книга пета от поредицата „Реликвите на смъртните”, която прекъснах през месец май и умирам от нетърпение да продължа и завърша. Очакват ме нови обрати и развръзки, тепърва ще се разгръща ролята на злодея Себастиан и отношенията между Джейс и Клеъри, а доколкото чета от други блогъри, това е най-увлекателната книга от поредицата.

Коментари

  1. "Изгубени завинаги" е също тежка като първата книга, но също толкова интересна, а и все пак действието се развива в Ню Йорк и е описано доста добре.(Паралелно е с първата книга) Колкото до "Правилата на привличането" съм на половината и засега ми харесва повече от първата, сякаш героите са по-динамични. Успех с книгите и дано ги завършиш до края на лятото. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чудесно и доста интересно хрумване на авторката е, че втората история е паралелна на първата - дава ни един по-различен поглед върху събитията и съм сигурна, че ще ми хареса :) "Правилата на привличането" звучи като надграждане над "Перфектна химия" и наистина искам да се запозная с героиня като Киара. Благодаря за милите думи! Успех и на теб! :)

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване

Публикуване на коментар